Aggreko en Quality Pumps gaan samenwerken

AGGREKO EN QUALITY PUMPS SLUITEN UNIEKE SAMENWERKINGSOVEREENKOMST
Synergie en efficiëntie hebben Aggreko (marktleider in de verhuur van stroomgroepen) en Quality Pumps & Machines (toonaangevend in de verhuur en verkoop van pompen ) doen besluiten een verregaande samenwerkingsovereenkomst aan te gaan.
Logische synergie
Aggreko is internationaal marktleider in de verhuur van stroomgroepen, verdeelkasten, transformatoren, verwarming- en koelinstallaties en alle toebehoren die nodig zijn om de continuïteit van bedrijfsprocessen op vaste of tijdelijke locaties te verzekeren.
Quality Pumps & Machines heeft zich op korte tijd weten op te werken tot een gerenommeerd verdeler en verhuurder van de meest diverse pompen, zoals de Grindex drainage, sludge en inox pompen en de Screw Impeller Pumps, de dieselaangedreven rioleringspompen.
Beide bedrijven kwamen tot de bevinding dat hun doelpubliek voor een bepaald doelpubliek zowat 80 % gelijklopend is, met name in de bouwsector, burgerlijke bouwkunde, waterwegen, scheepvaart en logistiek. Logisch dus dat een synergie inzake klanten- en prospectbenadering interessante mogelijkheden biedt. De verkoopsafdelingen van beide bedrijven beschikken over hoog gekwalificeerd technisch personeel die de respectieve productgroepen feilloos kunnen implementeren in de meest uiteenlopende projecten die hen worden toevertrouwd.

Efficiënte samenwerking
Johan Broekmans van Quality Pumps & Machines ziet in deze samenwerkingsovereenkomst alleen maar voordelen: ‘Time is Money’, zowel voor ons als voor de klant. De overeenkomst bespaart enorm veel reis- en bezoektijd voor onze vertegenwoordigers en ook de klant concentreert zich liever op zijn core- business. Door deze nieuwe aanpak bespaart onze klant heel wat onderhandeling- en vergadertijd en slaat hij als het ware twee vliegen in één klap.
Glenn Van Damme van Aggreko: ‘Bijkomend voordeel van onze enigszins complementaire producten en diensten is de mogelijkheid meer projectmatig te kunnen werken en totaaloplossingen aan te bieden in functie van complexe opdrachten. Dat geldt ook voor de service, die wij 7 op 7 en de klok rond waarborgen.’
Ook de snelheid van levering, opstelling en dienst na verkoop kunnen dankzij deze samenwerkingsovereenkomst worden geoptimaliseerd. Beide bedrijven beschikken immers over perfect uitgeruste transportmiddelen die hen toelaten op de meest diverse locaties en werven de materialen te leveren en meteen te installeren.